Botermals rundvlees

Van biefstuk tot entrecote en van rosbief tot magere stooflapjes. Niets zo veelzijdig als rundvlees. Botermals rundvlees is dan ook een van onze specialiteiten. Er zijn veel verschillende runderrassen met hun eigen kwaliteiten. Wij hebben gekozen voor rundvlees van Nederlandse runderen en geïmporteerd rundvlees. Onze keuzes lichten we hieronder toe.

rundvlees
koeien

Simmentaler

Het Simmentaler-rund loopt op de Zuid-Duitse Alpen rond. Het vlees van deze runderen heeft een mooie vetbedekking, een fijne structuur en een goede vetdooradering. De koeien zijn minimaal drie jaar oud en groeien langzaam doordat ze veel ruimte hebben. Bovendien hebben ze veel beweging gehad, waardoor het vlees smaakvoller wordt. Daarnaast worden de karkassen zes weken lang in de koelcel gehangen, waardoor het vlees rijpt op de botten en zijn malsheid en smaak ontwikkelt. De lenden van dit rund geven heerlijke entrecotes.

R. Groeneveld, keurslager

Tournoysveld 105
3443ES Woerden
0348 413817

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 19:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten